14 Ιουλίου 2013

Στο Hall of Fame η Μαρτίνα Χίνγκις

Σε ηλικία μόλις 32 ετών η Μαρτίνα Χίνγκις εισήλθε στο Hall of Fame του τένις, μετά από μια σύντομη αλλά συναρπαστική καριέρα στα κορτς. Η γεννημένη στην (τότε) Τσεχοσλοβακία αλλά μεγαλωμένη στην Ελβετία τενίστρια, υπήρξε ένα τεράστιο ταλέντο που κυριάρχησε στο άθλημα περνώντας 209 ολόκληρες εβδομάδες στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Επαγγελματίας από τα 14 της χρόνια, κατάφερε να συγκλονίσει τον χώρο του τένις σπάζοντας μια σειρά από ρεκόρ τύπου «η νεότερη όλων των εποχών» με τους τίτλους που άρχισε να κατακτά μόλις από τα 17.

Κατέκτησε 5 Grand Slam στο μονό και 9 στο διπλό, πριν μια σειρά σοβαρών τραυματισμών που την χτύπησαν όταν βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της και στην ουσία έπαιζε δίχως αντίπαλο, την ανάγκασαν να πει αντίο όταν ήταν 22 ετών…

Βρήκε το κουράγιο να επιστρέψει στα γήπεδα μερικά χρόνια αργότερα σκαρφαλώνοντας ξανά στο νούμερο 6, για να έρθει το οριστικό τέλος τον Νοέμβριο του 2007, όταν βρέθηκε θετική σε χρήση κοκαΐνης μετά από έλεγχο κατά τη διάρκεια του τουρνουά Wimbledon… Η ίδια αρνείται ακόμη και σήμερα τις κατηγορίες.

Το κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1980 στο Κόσιτσε, κατάφερε να συναντήσει το πεπρωμένο της που δεν ήταν άλλο από το να κατακτήσει τον κόσμο μέσα από το τένις. Τριάντα δύο χρόνια μετά μπήκε στο κλαμπ των πραγματικά μεγάλων. Εκεί όπου πραγματικά ανήκει, παρά τις ατυχίες και την κακοδαιμονία που ευτυχώς μάταια προσπάθησαν να της φράξουν το δρόμο.

Φανερά συγκινημένη κατά τη διάρκεια της τελετής, αρκέστηκε να πει: «Ευχαριστώ τένις. Μου έδωσες τον κόσμο. Ειλικρινά, δεν υπάρχουν λέξεις για να εξηγήσω αυτό που νιώθω. Επιλέξατε να μου δώσετε μια θέση για την αιωνιότητα»…



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου